Döpfner: Az EU lesz a Brexit igazi vesztese

Mathias Döpfner, az Axel Springer kiadóvállalat vezérigazgatója szerint Nagy-Britannia „jobban fog kijönni a helyzetből, mint a többi EU-tagország”. Németország egyik legismertebb üzletembere azt állítja, hogy míg az EU egy szegényeket segítő transzferunió lesz, addig a britek sikerre viszik szabadpiaci modelljüket. 

Döpfner elmondta a Financial Times-nak adott interjújában, hogy a szigetország csak rövidtávon fog szenvedni a Brexit miatt. „Fogadok, hogy 5 éves távlatában Anglia sokkal jobban fog járni, mint az Unió” – tette hozzá. A kilépés rövidtávú hatásai magukba foglalnák az árfolyam-ingadozásokat, valamint kisebb-nagyobb zavarokat az ingatlanpiacon. Ugyanakkor Nagy-Britannia szabadon dönthetne a migránsválság kezelését illetően, és egy „egészséges és tehetség-orientált” bevándorlási politikát kezdhetne meg az EU-n kívül.

„Nyilvánvaló, hogy olyan embereket fogadnának be, akik hasznosak a társadalom számára, nem pedig azokat, akik csak hasznot húznak az ország jóléti rendszeréből” – mondta a kiadó mágnás. Közben a többi EU-tagország el fogja veszíteni a britek „pozitív befolyását” és „az országra jellemző pragmatizmust”, különös tekintettel a „szabad piaci orientációra, mely értelmes kompromisszumokhoz vezetett” a tagországok közötti tárgyalások során.

  • Korábban írtuk:

Forrás: Independent

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »