A britek is szabadulnának Aszadtól

  • A szíriai rezsim és az ellenzék között folyó béketárgyalásoknak olyan politikai átmenethez kell vezetniük, amelynek Bassár el-Aszad szíriai elnök nem része – közölte Ammánban hétfőn Philip Hammond brit külügyminiszter.
  • A brit diplomácia vezetője üdvözölte, hogy az ellenzék jelentős részét tömörítő Tárgyalási Főbizottság végül úgy döntött, annak ellenére elmegy Genfbe, hogy a rezsim továbbra is ágyúzza a felkelők állásait.

A szíriai rezsim és az ellenzék között folyó béketárgyalásoknak olyan politikai átmenethez kell vezetniük, amelynek Bassár el-Aszad szíriai elnök nem része – közölte Ammánban hétfőn Philip Hammond brit külügyminiszter.

A brit diplomácia vezetője üdvözölte, hogy az ellenzék jelentős részét tömörítő Tárgyalási Főbizottság végül úgy döntött, annak ellenére elmegy Genfbe, hogy a rezsim továbbra is ágyúzza a felkelők állásait.

Genfben a damaszkuszi kormány és egyes ellenzéki csoportok részvételével kezdődött béketárgyalás, melyeken Staffan de Mistura, az ENSZ különmegbízottja közvetít.

Nászer Dzsaude jordániai külügyminiszter reménysugárnak nevezte a tárgyalásokat, s úgy vélte, hogy folytatni kell és fenn kell tartani az egyeztetéseket. Ismételten megerősítette: országa a politikai megoldás híve.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »