Szlovákia a menekültek célországává válhat

Ha Németország és Ausztria lezárják a határaikat, Szlovákia nagyon könnyen a migránsok célországává válhat – jelentette ki a Szlovák Rádió és Televízió vitaműsorában Marek Madarič kulturális miniszter. Az Új Szó írását idézzük.

Sok európai ország, amely eddig tárt karokkal fogadta a menekülteket, most változtat a politikáján, mert rájöttek, hogy a migránsok ekkora tömege kezelhetetlen. „Németország és Svédország ma arról beszélnek, hogy kiutasítják az embereket. Ezzel a migránsáradat iránya is megváltozik” – fejtette ki Maďarič. Hozzátette: Szlovákia továbbra is az egyedüli lehetséges megoldást, az Európai Unió külső határainak lezárását fogja támogatni.  Maďarič szerint ha Brüsszel nem lép, a nemzetállamok veszik a kezükbe a probléma megoldását, és lezárják a saját határaikat. Szlovákiának szerinte fel kell készülnie a határok védelmére, meg kell erősítenie biztonsági egységeit, és segítséget kell nyújtania ott, ahol ez szükséges, például Görögország és Macedónia hartárainál. „Ha nem leszünk képesek kezelni a problémát, veszélybe kerül az Európai Unió és Schengen is” – szögezte le a miniszter. Maďarič vitapartnere Igor Matovič, az OĽaNO-NOVA párt elnöke volt. Matovič elmondta: 90 százalékban egyetért a kulturális miniszter szavaival. Ugyanakkor bírálta a Smer-t amiatt, hogy fölöslegesen pánikot kelt és élősködik a menekülttémán. „Az emberek tudomására kell hozni: nem kell attól tartaniuk, hogy menekültek tömegei érkeznek hozzánk, akkor sem, ha a választások után esetleg más kormány alakul. Nem jönnek, mert nem is akarnak ide jönni” – hangsúlyozta Matovič.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

cafebrunchbudapest.com

Egy ínycsiklandó péksütemény (x)

New York lüktető városának gazdag kulináris hagyománya ihletett egy különleges reggeli élményt, amely most Budapest belvárosában is elérhető. Ha egy finom, és különleges falatra vágysz, érdemes ellátogatnod a város egyik kiemelkedő reggeliző helyére, ahol a világhírű New York-i sütemények izgalmas változatai várják a vendégeket.

Read More »