Jelentősen csökkent az éhezők száma Peruban

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint majdnem ötmillióval kevesebb ember éhezik Peruban, mint az 1990-es évek elején. Akkor az éhezők száma hétmillió volt, ehhez képest – a Milleniumi Fejlesztési Célok (MDG-k) megvalósulását vizsgálva megállapították, hogy – napjainkban „csak” 2,3 milió éhező embert érint a probléma az andoki országban. A FAO képviseletében John Preissing elmondta továbbá azt is, hogy az alultápláltság aránya Peruban 31,6 százalékról 7,5 százalékra csökkent 1990-92 óta.

Priessing nyilatkozatában leszögezte, hogy a FAO legutóbbi becslései azt mutatják, hogy az éhezés csökkentése világszinten is tovább folytatódik, az alultápláltság 18,6 százalékról 10,9 százalékra esett vissza globális tekintetben. Becslések szerint azonban a 2014-2016-os időszakban továbbra is körülbelül 795 millió ember szenved alultápláltságban a világon, s 800 millióan éheznek. A latin-amerikai régiót vizsgálva az éhezés mértéke 14,7 százalékról 5,5 százalékra csökkent.

A FAO képviselője hangsúlyozta, hogy a világon szegénységben élők 80 százaléka vidéki területeken él, s jövedelmük, valamint élelmiszer-ellátásuk is a mezőgazdaságtól függ. Priessing végül megjegyezte, hogy a „krónikus alultápláltság 2030-ig történő felszámolása kulcsfontosságú a fenntartható fejlődési célok megvalósításának tekintetében”.

Gál Jolán

Friss hírek

Új havi rekordon a hazai használtautó-piac

Márciusban a hazai használtautó-piacon minden eddiginél több, 84 504 személygépkocsi cserélt gazdát. Az elmúlt 12 hónapban a havi forgalom több esetben is megközelítette a 80 ezres szintet, azonban most először látványosan meghaladta azt.

Read More »

Milyen egészséges nassolnivalók léteznek? (x)

A bevásárlás tipikusan az a tevékenység, amire rendszeresen, hetente többször is sort kell keríteni. Ha a kasszánál kicsit figyelmesebbek vagyunk, akkor láthatjuk, milyen sok pénzt szoktunk elkölteni a különféle nassolnivalókra – csokoládékra, kekszekre, édes pékárura, süteményekre.

Read More »