Az EU és az USA is üzent a szeparatistáknak

Az Európai Unió és az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetei nyugtalanságuknak adtak hangot amiatt, hogy a „Luhanszki Népköztársaság” („LNR”) vezetői megtiltották a humanitárius szervezetek munkatársainak tevékenységét a megszállt területeken.

A nyilatkozat ugyancsak kitér arra, hogy valamennyi humanitárius program akadályozása Luhanszkban és Donyeckben július közepe óta veszélybe sodorja a lakosság legsérülékenyebb kategóriáinak életét, köztük gyerekekét, nőkét és idős emberekét, miután azok nem jutnak hozzá az alapvető szolgáltatásokhoz.

A nagykövetek egyúttal jelezték, hogy ezidáig 16 ezer tonna humanitárius segély célba juttatása késik, ami hárommillió emberre gyakorol komoly befolyást annak függvényében, ahogyan közeledik a tél.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban az „LNR” hatóságai utasították az ENSZ valamennyi ügynökségét, hogy haladéktalanul fejezzék be tevékenységüket, és hagyják el a „köztársaságot”. Az ENSZ egyik illetékese ugyancsak aggodalmának adott hangot a nemzetközi nem kormányzati szervezetek bejegyzésével és akkreditálásával kapcsolatban a „DNR” területén.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »