Még nem tudni, elmegy-e Moszkvába az államfő

Ez év májusában az orosz fővárosba várják több ország államfőjét, hogy együtt emlékezzenek meg a második világháború végéről, írja az Új Szó.

Míg Miloš Zeman cseh államfő már elfogadta a meghívást, addig a szlovák elnöki hivatal még nem nyilatkozott arról, hogy Andrej Kiska elfogadja-e az oroszok meghívását a májusban esedékes ünnepségekre. „A 2015-ös szolgálati utak listája még készülőben van.” – mondta Roman Krpelan elnöki szóvivő. Nem adott egyértelmű választ a Külügyminisztérium sem. Miroslav Lajčák, a szlovák diplomácia feje is csak annyit mondott, hogy májusig még sok idő van.

Oroszország május 9-én ünnepli a második világháború végének hetvenedik évfordulóját, amelyre sok európai ország államfőjét is várják.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »