Saját célpontjai áldozatává vált a fiatal lövöldöző

A New York-i rendőrség múlt héten őrizetbe vett két fiatalembert, akiknek közük lehetett a Bronx városrészben elkövetett brutális gyilkossághoz – írja a The New York Times. A bűncselekmény közvetlen előzménye, hogy a 17 esztendős Antonio Lyles a rivális lakónegyednek számító Edenwald utcáin békésen álldogáló fiatalokra tüzet nyitott a 32 kaliberes félautomata pisztolyából, ám fegyverével végül senkit sem talált el.

Ámokfutása „kudarcát” látva a fiú futásnak eredt, az irányt egyenesen a több háztömbbel arrébb lévő otthona felé véve. Kiszemelt áldozatai elől azonban nem sikerült kereket oldania: nagyjából félúton utolérték a fiatalembert, s a környéken megszokottnál is kegyetlenebb bánásmódban részesítették, megtorolva azt, hogy percekkel előtte ő tört az életükre. A mintegy 10-15 fős, főleg férfiakból álló társaság az út szélén esett neki Lyles-nak: először a testén kezdtek taposni, nem sokkal később azonban még durvábbá vált a helyzet, ugyanis valaki felkapott egy követ, és azzal ütlegelte a fiú fejét.

Az erőszaknak a kiérkező rendőrség vetett véget, ahhoz viszont túl későn léptek közbe ahhoz, hogy a fiatalember életét meg lehessen menteni: kórházba szállítás után 13 órával a szerencsétlenül járt lövöldöző belehalt sérüléseibe. A bűnesetet követő napon elfogott két férfinek így a gyilkosság, emberölés, csoportos erőszak és jogellenes fegyverhasználat vádjaival kell szembenéznie.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »