Kurdok elleni öngyilkos merénylet Irakban

Újabb öngyilkos merénylet történt Irakban, ezúttal az ország északi részén található Tuz Khurmatuban, Kirkuk város mellett. Egy férfi felrobbantotta autóját egy három járműből álló kurd járőrkonvoj mellett, nyolc halálos áldozatot hagyva maga után. A robbanásban további kilencen megsebesültek.

Tuz Khurmatu lakosságának többsége síita türkmén, azonban mind a kurdok, mind a türkmének, mind pedig a központi iraki kormány igényt tart a területre. 

Július az elmúlt időszak egyik legvéresebb hónapja volt Irakban, hiszen országszerte legalább hétszázhúszan vesztették életüket különböző merényletekben. 

Lorencsics Emese

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »