Választások Kubában: Fidel Castro is leadta voksát

A visszavonult kubai vezető, Fidel Castro 2010 óta tegnap először tűnt fel hosszabb időre a nyilvánosság előtt, amikor leadta szavazatát az általános választásokon, amelyeken több mint 600 mandátumot osztottak ki a hatalmon lévő Kommunista Párt képviselői között. A karibi országban ugyanis minden ellenzéki párt be van tiltva.

Amióta 2006-ban beteg lett, Castro az elmúlt három választás alkalmával otthonában szavazott és azóta csak ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, akkor is jellemzően csak rövid időre.

Ezúttal azonban hosszasan beszélgetett a szavazókkal, többek között a tervezett gazdasági reformról, a latin-amerikai integrációról, és a venezuelai elnökről, Hugo Chávezről.

A tudósítások szerint az egykori vezető meggyötörtnek és gyengének tűnt, hangja gyenge volt, alig tudott beszélni. A 86 éves Castrót éljenző tömeg vette körül.

Czifra Dóra

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »