Aggályos a cafeteria-rendszer

Aggályosnak tartja az Európai Bizottság a magyar kormány álláspontját az étkezési és utazási utalványok új rendszerével kapcsolatban – értesült a BruxInfo.

Bizottsági tisztviselők tájékoztatása szerint lezárult az az alternatív vitarendezési folyamat (pilot project), amit az Európai Bizottság indított Magyarországgal, és amely során magyarázatot és választ vártak a kormánytól az étkezési és az utazási utalványok rendszerének átalakításával kapcsolatban.

A testület szakértői a BruxInfónak azt mondták, hogy aggályos a magyar kormány álláspontja a magyar cafeteria rendszerrel összefüggésben. Brüsszel hamarosan dönt arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indít-e Magyarország ellen az ügyben.

Csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára már egy hévízi rendezvényen közölte, hogy az Európai Bizottság megindul az eljárás a cafeteria-rendszerrel összefüggésben, amelyet az utalványpiac egyes szereplői diszkriminatívnak tartanak, és úgy látják, hogy az az európai uniós jogszabályokba ütközhet.

A belső piaci EU-biztos szóvivője a BruxInfo megkeresésére pénteken közölte, a Bizottság egyelőre nem döntött kötelezettségszegési eljárás megindításáról.

Az iparági és a brüsszeli aggodalmakat kiváltó rendszerről itt olvashat bővebben.

Részletek a hétfői hírlevélben!

Kitekintő / Bruxinfo.eu

Friss hírek