Aktív életmód gyermekkorban, akár kis költségvetésből is (x)

A mozgás rendkívül fontos már a kisgyermekek számára is, de nem kell rögtön a versenysportokra gondolni. Az aktív testmozgás a lényeg, amit rendszeresen kell végezniük, ehhez pedig nem is kell olyan sok erőfeszítést tennünk. 

Sem anyagilag, sem fizikailag nem megterhelő a kicsiket mozgásra bírni, hiszen nekik a lételemük még a futkosás, az ugrálás, a játszótéri játékok önfeledt használata, de ha lehetőségeik engedik, a fára is felmásznak. 

Nem attól fognak jobban és ügyesebben mozogni, ha nagy költségekbe verjük magunkat emiatt. A hétköznapi szórakozásnak is része a testmozgás, egy távirányítós autó után futni is nagyon izgalmas, ráadásul aktivitásra kényszeríti az izmokat. A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt autós kínálatában is találhatunk gigantikus méretű távirányítós autókat, amelyek lázba hozzák még a felnőtteket is. De maradjunk a gyerekeknél! 

www.zsumi.hu

Miért ideális a mozgásra egy távirányítós jármű?

Mindenféle mozgásforma pozitív befolyással hat a gyermekek testi és lelki fejlődésére is. Az 5-17 éves korosztály számára naponta javasolt legalább egy órát mérsékelt mozgást végezni. Ilyen lehet a lassabb tempójú futás is, ami ebben az esetben az autó követését jelenti. Természetesen más módját is választhatják az aerob mozgásnak, mint a kerékpározás, a foci, a különböző harcművészetek, vagy elmehetnek egy lazább túrára is. 

Az izmok és a csontok erősítése is fontos

Hetente legalább háromszor célszerű az izomzat és a csontozat erősítését célzó edzést is tartani. Ebben az esetben sem kell fülledt és drága edzőtermeket magunk elé képzelni, ahol gyermekünk kínlódik az eszközökkel. 

Izomerősítésre kiválóan alkalmas egy akadálypályán végigmenni, a játszótéri eszközöket használni, de a fáramászás is remek ötlet. A falmászáshoz már be kell menni olyan helyre, ahol van erre lehetőség, akár egy játszóházban is találhatunk ilyen speciális falat, amelyen gyakorolhatnak. 

Az ugrókötelezés és az ugróiskola kicsit feledésbe merült, néhány évtizeddel ezelőtt még jobban ismerték és szerették a gyerekek, mint manapság. Pedig remek opció a csontozat erősítésére, ahogy a tenisz, a torna vagy a gyorsabb futás is. 

Érvek a sportolás mellett

A sport számos pozitív hatással bír a gyerekekre nézve. A testi egészség megőrzése és annak javítása mellett a motorikus képességek fejlődését is elősegíti. A rendszeres testmozgás hozzájárul bizonyos készségek megerősítéséhez, mint a tudatos munka, a kitartás, a célok elérése vagy az időbeosztás fontossága. 

A hétköznapi feszültség levezetésére is kiválóan alkalmas, gyakran nyugszanak le edzés hatására a problémásabb gyerekek is. A sport a kudarcok és a csalódottság kezelésére is megtanítja a kicsiket. A csapatsportok pedig a hatékony kommunikáció alapjaira nevelnek, ezáltal a konfliktusokat is könnyebben kezelik a gyermekek. A testmozgás sok esetben abban is segít, hogy a gyermek jobban teljesítsen az iskolában. 

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek