A Sauber felvásárlásával az Audi is beszáll a Forma 1-be

Az Audi 100 százalékos irányítást szerez a svájci székhelyű Sauber Forma 1-es csapatban, mielőtt az 2026-tól az autógyártó gyári Forma-1-es csapatává alakul.

Az Audi fejlesztési főnöke, Oliver Hoffmann lemond az Audi igazgatótanácsából, hogy átvegye az F1-es program teljeskörű irányítását, a csapatfőnök pedig a már most is a Sauber svájci bázisán dolgozó Andreas Seidl lesz. Az Audi vezérigazgatója, Gernot Döllner az eddigi feladatai mellett a műszaki fejlesztési részleg irányítását is átveszi, amelyet korábban Hoffmann vezetett.

Az Audi közölte, hogy az Audi és az anyavállalat Volkswagen konszern felügyelőbizottságai megszavazták a Sauber-csoport teljes átvételét, miután megállapodtak a jelenlegi többségi részvényessel, a Finn Rausing svéd milliárdoshoz köthető Islero Investments-szel.

Az Audi a bajorországi Neuburgban saját F1-es erőforrást is fejleszt.

Oliver Hoffmann felel az Audi Forma-1-es elkötelezettségéért, és a Sauber-csoport igazgatótanácsának elnöke lesz. Forrás: Audi AG

„A Forma-1-be való belépés nemcsak az Audi nagyon sikeres motorsport-történelmének csúcspontja, hanem ugyanolyan nagy sportbeli kihívás, mint amekkora pénzügyi kötelezettségvállalás” – mondta nyilatkozatában Manfred Döss, az Audi felügyelőbizottságának elnöke .

Az Audi gyári cspatként történő beszállásával ugyanakkor szinte biztossá vált, hogy a Porsche feladja F1-es terveit, mivel a Red Bull-lal, mint lehetséges partnerrel tartott tárgyalásai nem jártak eredménnyel.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »