A Sauber felvásárlásával az Audi is beszáll a Forma 1-be

Az Audi 100 százalékos irányítást szerez a svájci székhelyű Sauber Forma 1-es csapatban, mielőtt az 2026-tól az autógyártó gyári Forma-1-es csapatává alakul.

Az Audi fejlesztési főnöke, Oliver Hoffmann lemond az Audi igazgatótanácsából, hogy átvegye az F1-es program teljeskörű irányítását, a csapatfőnök pedig a már most is a Sauber svájci bázisán dolgozó Andreas Seidl lesz. Az Audi vezérigazgatója, Gernot Döllner az eddigi feladatai mellett a műszaki fejlesztési részleg irányítását is átveszi, amelyet korábban Hoffmann vezetett.

Az Audi közölte, hogy az Audi és az anyavállalat Volkswagen konszern felügyelőbizottságai megszavazták a Sauber-csoport teljes átvételét, miután megállapodtak a jelenlegi többségi részvényessel, a Finn Rausing svéd milliárdoshoz köthető Islero Investments-szel.

Az Audi a bajorországi Neuburgban saját F1-es erőforrást is fejleszt.

Oliver Hoffmann felel az Audi Forma-1-es elkötelezettségéért, és a Sauber-csoport igazgatótanácsának elnöke lesz. Forrás: Audi AG

„A Forma-1-be való belépés nemcsak az Audi nagyon sikeres motorsport-történelmének csúcspontja, hanem ugyanolyan nagy sportbeli kihívás, mint amekkora pénzügyi kötelezettségvállalás” – mondta nyilatkozatában Manfred Döss, az Audi felügyelőbizottságának elnöke .

Az Audi gyári cspatként történő beszállásával ugyanakkor szinte biztossá vált, hogy a Porsche feladja F1-es terveit, mivel a Red Bull-lal, mint lehetséges partnerrel tartott tárgyalásai nem jártak eredménnyel.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »