Műholdakra céloznak Oroszország új atomfegyverei

Az USA közölte szövetségeseivel, hogy Oroszország már idén atomfegyvert vagy robbanófej-utánzatot juttathat az űrbe – állítják az ügyet ismerő személyek.

Oroszország olyan űrbéli képességet fejleszt ki, amellyel nukleáris fegyverrel műholdakat lehetne kilőni – mondták a források. A Föld körüli pályára állított nukleáris robbanófej sérti az 1967-es világűrről szóló szerződést, amelyet Oroszország is aláírt.

A fejlemény azután következett be, hogy a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke a múlt héten súlyos, de nem részletezett biztonsági fenyegetésre figyelmeztetett Oroszország részéről.

Joe Biden elnök később azt mondta, hogy a Kreml olyan műholdak elleni űrfegyvert fejleszt, amely nem jelent közvetlen veszélyt az emberéletre. A Kreml állítólagos ambíciói alátámasztják azt a biztonsági szakértők által vázolt trendet, hogy egyre növekszik az USA, Oroszország és Kína közötti verseny a Föld körüli pályán lévő támadóképességek kifejlesztéséért.

https://www.instagram.com/p/C3lIC7rBmW_/

Forrás: Bloomberg Business / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »