Nem kapott elnöki mentességet Donald Trump

Donald Trump nem mentesül a büntetőeljárás alól az elnöksége alatt elkövetett állítólagos bűncselekmények miatt, amelyeket a 2020-as választási eredmények megfordítása érdekében követett el – mondta ki egy szövetségi fellebbviteli bíróság.

Az ítélet súlyos csapást jelent Trump eddigi legfontosabb védekezésére a Jack Smith különleges ügyész által ellene indított szövetségi választási felforgatási ügyben. A volt elnök azzal érvelt, hogy a Smith által ellene felrótt magatartás az elnöki hivatali kötelezettségei közé tartozott, és ezért megvédi őt a büntetőjogi felelősségre vonástól.

https://www.instagram.com/p/C3As7I0CXRk/

„E büntetőeljárás szempontjából Trump volt elnök Trump állampolgárrá vált, akinek minden olyan védekezési lehetősége megvan, mint bármely más büntetőjogi vádlottnak. Ugyanakkor bármilyen vezetői mentesség, amely védte őt, amíg elnökként szolgált, már nem védi őt ezzel a büntetőeljárással szemben” – írta a bíróság.

Forrás: CNN / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »