A gázai konfliktus a McDonald’s forgalmát is csökkenti

A McDonald’s a vártnál gyengébb eladásokról számolt be a negyedik negyedévben, miközben a gyorsétteremlánc lett a legújabb vállalat, amely arra figyelmeztetett, hogy a gázai háborúval kapcsolatos bojkottok ártottak az üzletének.

A több mint 80 olyan nemzetközi piacot lefedő üzletágon belül, ahol a McDonald’s franchise-jogokkal rendelkezik, az egy üzletben elért eladások mindössze 0,7%-kal nőttek ebben az időszakban, ami jelentősen elmaradt az elemzői várakozások 5%-os növekedésétől.

A McDonald’s elsősorban a közel-keleti, valamint a túlnyomórészt muzulmán országokban, például Indonéziában és Malajziában működő éttermeiben tapasztalható keresletcsökkenést okolta ezért.

„Nem számítunk érdemi javulásra, amíg nem születik megoldás a Közel-Keleten” – mondta Chris Kempczinski vezérigazgató egy befektetői telefonbeszélgetésen.

https://www.instagram.com/p/C2_JXj-tjLx/

Forrás: FT / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »