Ezért tisztítsd meg rendszeresen ezüst fülbevalódat! (x)

Egyesek nem fordítanak kellő mértékű figyelmet ékszereik időszakos megtisztítására, pedig az ezüst kiegészítők idővel veszíthetnek fényükből, sőt, akár meg is feketedhetnek. Ezt a jelenséget az ezüst-szulfid okozza, amely megjelenhet féltve őrzött ékszereinken a levegőben lévő kén-hidrogén hatására.

Szerencsére léteznek egyszerű praktikák arra az esetre, ha szeretnénk megszabadítani a szennyeződésektől, és visszaadni régen elvesztett ragyogását kedvenc ezüst fülbevalónknak.

Eszmei érték, személyes ajándék

Nagyon sokan egyetértünk abban, hogy kiegészítőink nem eldobhatóak! Pláne, ha egy hozzánk közel álló személytől kaptuk, aki talán már csak az emlékeinkben él tovább. Nem kell lemondanod neked sem a legkedvesebb ezüst ékszeredről, elég ha beveted valamelyik általunk javasolt tippet. Persze olykor azért frissítheted kiegészítő-gyűjteményedet, a WEARING.hu prémium ékszer szettjei között biztosan megtalálod az alkalomhoz illőt.

A legjobb pedig, hogy a házi megoldásokkal nemcsak ragyogásukat adhatjuk vissza, hanem a felgyűlt szennyeződéseket is eltávolíthatjuk, ami higiéniailag sem utolsó szempont. Mindezek természetes folyamat eredményei, a rendszeres viselésből fakadnak, hiszen eső- és izzadságcseppek is rákerülhetnek, ami persze idővel nyomot hagyhat. Ennek elkerülésére jó megoldás lehet, ha a viselést követően áttöröljük egy pamut ronggyal. 

Amennyiben gondot fordítunk kiegészítőink “karbantartására” sosem kell elbúcsúznunk tőlük, de persze el is ajándékozhatjuk őket egy szeretett személynek, hogy a családi körforgásban maradjanak. 

Hasznos tippek az ezüst megtisztításához

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, az itt felsorolt tippek nem ismeretlenek a legtöbb nő számára. Érdemes többféle praktikát is kipróbálni, de idővel úgyis a legegyszerűbb épül majd be a rutinba. 

Népszerű tisztítási mód a só és citromlé kombinációjával végzett, amelynek elegyét ajánlott vízzel hígítani. Egyaránt hatékony lehet az áztatás és a fogkefés átdörzsölés is, persze csak finoman, kerülve a durva sikálást. A dental vonalon maradva fogkrémmel is megtisztogathatjuk fülbevalónkat, ez esetben viszont a kevésbé szemcsés, lágyabb pasztákkal dolgozzunk, ellenkező esetben megsérülhet az ékszer.

Ki ne ismerné a szódabikarbónás megoldást, amely nemcsak egyszerű, de alkalmazásával garantált a tökéletes végeredmény. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy tálkára, melyet kibélelünk alufóliával, majd ebben elkészítjük a szódabikarbónás-meleg vízes “tisztító elegyet”.

Örökké ragyogó, “halhatatlan” ékszer

A fent említetteken kívül még számtalan módja létezik az ezüst fülbevalók megtisztításának, a lényeg, hogy mellőzzük a durva szereket, és legyünk mindig óvatosak. Rajtunk áll, hogy vigyázunk-e kedvenc darabjainkra és olykor elvégezzük a tisztítási procedúrát, hogy örökké velünk maradhassanak.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »