Égett íz elektromos cigarettázás közben? Több oka is lehet! (x)

Az e-cigi segítségével könnyedén kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk és élvezhetjük a különleges aromák ízét. Nincs is rosszabb, mint amikor ebbe az idillbe valami belerondít. Például az, amikor égett ízt kezdünk érezni a szánkban. Fontos, hogy az elektromos cigaretta összes alkatrészére odafigyeljünk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

Oda kell figyelni a megfelelő használatra

A liquid aroma termékei között könnyedén megtalálhatjuk a szükséges eszközöket, kiegészítőket, amelyeket éppen pótolni kell. Fogyóeszközből pedig nincs hiány, ha elektromos cigarettázásról beszélünk. Aromák, alaplevek, de még a porlasztóból sem árt, ha van otthon néhány tartalék. Fontos tudni, hogy az égett íznek alapvetően több oka is lehet. Ezzel a jelenséggel előbb-utóbb mindenki találkozni fog, még ha éppen nem is túl gyakran. Szokás még “dry hit”-nek is nevezni, ami magyarul a szárazütést jelenti. Az égett íz általában a semmiből, ütésként jelentkezik.

Ez egy kellemetlen érzés, amit akkor fogunk tapasztalni, amikor beleszívunk egyet a készülékbe. A fűtőspirál ilyenkor nincs elegendő folyadékkal ellátva, a vatta pedig azonnal megég, elszenesedik, amit egyből érezni is fogunk. Elsőre erősen karcos, a torok számára kifejezetten rossz érzést kelthet. Az íz mellett szagban is azonnal tapasztalni fogjuk a jelenséget, de akár a torkunkban is égő érzetet kelthet. A gőz jóval kevesebb lesz és még a készülék is kiadhat sziszegő, recsegő hangot.

Több kiváltó oka is lehet. Az elsődleges általában az, hogy túl lassú a folyadéknak az áramlása a készülékben. Ezt a túl magas VG arány okozhatja, ami az egész liquid mozgását lassíthatja. Ha a tank üres, az szintén vezethet égett érzéshez. A helytelen összeszerelés is szerepelhet az okok között, ezért is fontos az előírtak szerint haladni, lépésről lépésre, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

Teendők az égett ízélmény után

Ha már megtörtént a baj, akkor érdemes alaposan ellenőrizni, hogy mégis mi volt a kiváltó ok és mi a helyzet az egyes alkatrészekkel. Általában a porlasztó sínyli meg a legjobban az eseményeket. Aggódni nem kell, ezt talán a legegyszerűbb kicserélni, pótolni. 

A megelőzésre érdemes a hangsúlyt helyezni: tisztítsuk rendszeresen az eszközt, a fontosabb alkatrészeket akár napi szinten. Ez sokszor 1-2 percet vesz igénybe, cserébe a kellemetlenségek döntő részét elkerülhetjük. 

Figyeljünk a helyes használatra

A megelőzéshez tartozik az is, ha a PG-VG arányt optimális tartományban hagyjuk. Lehet kísérletezgetni, eltérni az előírttól, de kockáztatni nem érdemes. Mindig próbáljuk időben újratölteni az e-liquidet, hogy a fűtőspirál ne a vattát melegítse fel, égesse meg. A készülék teljesítményét se tekerjük túl magasra, mert az is égett ízhez vezethet.

Az elektromos cigarettázás legnagyobb előnye, hogy teljesen személyre szabhatjuk az élményt, a műveletet. Számtalan kiegészítő, aroma áll rendelkezésünkre, amelyek csak arra várnak, hogy kipróbáljuk őket.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »