Mit tegyünk, ha SOS költöztetésre van szükségünk? (x)

A költöztetés is egy szakma. Ráadásul nagyban hasonlít az előjegyzések tekintetében az olyan szakmunkákhoz, mint a gázszerelő, a burkoló vagy a festő. Itt is előre megbeszélt időpontokban megy ki a teherautó a rakodókkal a megbízókhoz, hogy elvégezzék a feladatot. De szerencsére van megoldás, ha valakinek valóban SOS szüksége van a segítségre!

Ha lehet, akkor a költöztetést előre meg kell tervezni

Egy költöztetés megszervezése már azzal indul, hogy kitaláljuk az időpontját. Ha van szabad kapacitása az általunk kért napon a cégnek, akkor nyert ügyünk van, meg tudunk állapodni az időpontról és a feladatról.

Ekkor a költöztető előre megtervezi a feladatok függvényében az adott napi létszámot, és ennek megfelelően hívják be az embereket dolgozni. Ha nincs sok munka, akkor aznap kevesebben lesznek, ha sok van, akkor többen. Általában így működik egy cég ebben a szektorban.

Egyrészt ezért kell időben jeleznünk az igényeinket, másrészt viszont azért is, hogy azzal tudjunk leszerződni, akivel szeretnénk. Ugyanis a kapacitásuk véges, mert a járművek és a behívható emberek száma korlátozza az egy nap alatt elvégezhető feladatok mennyiségét.

Miért nehéz egy cégnek bevállalnia az SOS költöztetést?

A fentiekből már kiderült, hogy egy előre megtervezett létszám van bent minden nap. Ennek megfelelően teljesen ki van használva a kapacitás, annyi feladat van mindig, amennyihez szükség van az egész brigádra.

Így hiába jön be egy SOS költöztetési igény, szabad ember híján nem fogják tudni elvállalni a munkát. Bár sok cég hirdeti, hogy vállal ilyen megbízásokat is, ez azonban jellemzően csak marketingfogás, és csak akkor tud megvalósulni, ha közben valaki az adott napra lemondta a megbízását.

Van megoldás az SOS költöztetésre?

Szerencsére vannak olyan cégek is, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akik fix állománnyal dolgoznak minden nap. Így mindig van annyi ember, hogy elvégezze a feladatokat, sőt sok esetben további SOS megbízásokat is teljesíteni tudnak.

Ez duplán jó! Egyrészt azért, mert így tudnak segíteni azoknak, akik nem tudják máshogy megoldani a szállítást és eléggé kétségbeesettek emiatt. Másrészt minőségi kiszolgálást tudnak nyújtani azáltal, hogy a munkatársaik folyamatosan dolgoznak költöztetőként, és így nem esnek ki a gyakorlatból.

Plusz díja lesz egy ilyen SOS költöztetésnek?

A már említett Servitius és Partnerei költöztetésnél nincs. Azonban sok egyéb cégnél van, és még csak azt sem mondhatjuk, hogy neheztelnénk rájuk emiatt. Ahogy fentebb írtuk is, fix létszámmal dolgoznak, épp annyian, ahány főre szükségük van. Így ha bejön egy újabb megbízás, akkor ehhez plusz embert kell behívniuk, ami nekik is plusz költséget jelent. Ennek ellensúlyozására szoktak egy fix összeget felszámolni ilyen esetben.

Ha szorult helyzetbe kerülünk, ne essünk kétségbe, mert mint látható, van megoldás! Azonban bárkit is keresünk fel ezzel a kéréssel, ne éreztessük egyből, hogy mennyire szükségünk van az SOS költöztetésre. Ha nem a megfelelő céget hívjuk, könnyen pórul járhatunk!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek