Adósminősítés nélkül maradhat Fehéroroszország

Az S&P Global Ratings nemzetközi hitelminősítő felfüggesztette Fehéroroszország szuverén besorolását, amit a szükséges információk hiányával indokolt, és azt is jelezte, amennyiben ésszerű időn belül Fehéroroszország nem juttatja el a szükséges adatokat, az S&P visszavonja a minősítéseket.

Fehéroroszország devizában fennálló hosszú és rövid távú minősítése „SD/SD” , míg helyi valutában „CCC/C” az S&P-nél. Ezek egyike sem befektetési fokozat. Az „SD” azt jelenti, hogy szelektíven nem teljesített bizonyos kötelezettségeket. A „CCC” adósbesorolással rendelkező gazdaság sebezhető, és kedvező üzleti, pénzügyi és gazdasági feltételektől függ, hogy teljesíti-e pénzügyi kötelezettségeit. Az ennél két fokozattal még alacsonyabb „C” minősítés már azt jelenti, hogy a minősített gazdaság esetleg csődben vagy hátralékban van, de továbbra is fizeti kötelezettségeit.

A hitelminősítő honlapján olvasható közleményében megjegyezte, hogy nem rendelkezik adatokkal a kormány költségvetésének végrehajtásáról, adósságállományának összetételéről és az adósságtörlesztés ütemezéséről.

Az S&P rámutatott arra, hogy visszaállítja a minősítéseket, amennyiben a hiányzó adatok elérhetővé válnak, és arra a következtetésre jut, hogy azok megfelelnek a hitelminősítő megbízhatósági elvárásainak.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »