Stabilizálódnak a nagykereskedelmi árak Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek az egy évvel korábbiakhoz mérve, havi összevetésben viszont nőttek augusztusban – közölte a német statisztikai hivatal, a Destatis kedden.

Augusztusban a nagykereskedelmi árak 2,7 százalékkal estek tavaly augusztushoz képest, miután júliusban 2,8 százalékos csökkenést mértek. Augusztusban már az ötödik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést.

A múlt hónapban 0,2 százalékkal emelkedtek a nagykereskedelmi árak, miután júliusban 0,2 százalékos csökkenést mértek júniushoz képest. Szakértői várakozások átlagában 0,1 százalékos havi csökkenés szerepelt augusztusra. A nagykereskedelmi árak tavaly átlagosan 18,8 százalékkal haladták meg az előző évit Németországban.

A Destatis pénteken ismertette, hogy Németországban a fogyasztói árak éves növekedése 6,1 százalékra lassult augusztusban a júliusi 6,2 százalékról.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »