Kezd fájni a sztrájk az amerikai médiaóriásoknak

A Warner Bros. Discovery figyelmeztetést adott ki a befektetőknek az írók és színészek sztrájkjának hatásai miatt. A cég szerint amennyiben az év végéig folytatódik a sztrájk, az már 300-500 millió dollárral fogja csökkenteni az éves eredményt. 

A vállalat egy keddi bejelentésben közölte, hogy módosította pénzügyi várakozásait, feltételezve, hogy a sztrájkok az év végéig kitartanak. Megjegyezték, hogy mindez nem arra vonatkozó előrejelzés, hogy a sztrájkok mikor érnek majd véget, mindössze azt mutatja, hogy a termelés leállása milyen pénzügyi hatással lesz a televíziós és filmstúdiókra.

A Warner Bros. Discovery arra számít, hogy a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti korrigált eredménye (EBITDA) 300-500 millió dollárral fog csökkenni, ami az egész éves várható eredményt a 10,5-11 milliárd dolláros sávba helyezi.

A Writers Guild of America szakszervezet tagjai immár több mint 100 napja sztrájkolnak, a színészek pedig júliusban csatlakoztak a kezdeményezéshez. A munkabeszüntetés egy olyan időszakban kezdődött, amikor a médiavállalatok igyekeznek nyereségessé tenni a streaming üzletágaikat, és visszaterelni a fogyasztókat a mozikba.

A sztrájkok egyik „áldozata” a Warner Bros. által forgalmazott Dűne című mozi második része lett, melynek premierjét az idei évről 2024. március 15-re tolták el.

https://www.instagram.com/p/Cw1aHAwNcVP/

Forrás: CNBC

Hozzászólások ()

Friss hírek