A Credit Suisse felvásárlásával betört a globális Top3-ba az UBS nyeresége

A svájci UBS bank adózott eredménye felülmúlta az Apple és a Walmart együttes nyereségét az idei második negyedévben. A New York-i tőzsdén és a Nasdaq-on jegyzett társaságok közül egyedül Warren Buffett milliárdos Berkshire Hathaway amerikai befektetési cége ért el jelentősebb nyereséget a UBS-nél – közölte a FactSet amerikai pénzügyi adatszolgáltató.

A UBS, amely a világ vezető vagyonkezelője, a Credit Suisse idei felvásárlásából származó egyszeri nyereségnek köszönhetően a június végével záródott három hónapban rekordprofitra, 28,875 milliárd dollárra, részvényenként 8,99 dollárra tett szert. Ez egyben a legnagyobb negyedéves profit, amelyet egy bank valaha elért.

https://www.instagram.com/p/CwmcBIMu17R/

A listavezető a Berkshire Hathaway volt, amely több mint 35,9 milliárd dolláros nyereséggel zárta a negyedévet, a harmadik helyen a Microsoft Corp. végzett. valamivel több mint 20 milliárd dollár profittal.

A negyedik a listán az Apple 19,88 milliárd dollárral, amelyet a Google anyacége, az Alphabet (18,37 milliárd dollár), a JPMorgan Chase & Co. (14,38 milliárd dollár), a Toyota Motor Corp. (9,5 milliárd dollár), a Walmart (7,89 milliárd dollár) és az Exxon Mobil (7,88 milliárd dollár) követett.

Forrás: MTI / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »