Szükséges fólia az ablakra? Mi az előnye? (x)

Ma már számtalan nyílászáró-kialakítás közül válogathatunk. A műanyag ablakokkal, de úgy összességében az ablakokkal kapcsolatban is gyakran felmerül a kérdés, hogy szükség van-e fóliára? Az eszköznek megvannak az előnyei, de egyáltalán nem feltétel ahhoz, hogy az ideális nyílászáró előnyeivel éljünk.

Miért van szükség fóliára?

Az RS Ablak műanyag ablakai igazi kilátást biztosítanak a világra, de akkor mégis hogy kerülnek a képbe a fóliák? Van, aki nem igazán szereti, ha idegenek, az utcán sétálók belátnak az ingatlanba. A fólia tulajdonképpen afféle “betekintésvédelemre” szolgál és már széles körben használják. A magánélet megóvása mellett további előnye még az is, hogy védelmet nyújt az erős napsugárzással és meleggel szemben. Ma már igazán esztétikus darabokkal is találkozhatunk, így nagyon szép, mutatós kiegészítő is lehet belőle.

Természetesen a plusz funkcióktól eltekintve az elsődleges célja az, hogy a belátást megakadályozza. Miért fontos ez? Vegyünk egy teljesen hétköznapi példát: otthon mindenki szeret egy kicsit lazán öltözködni és viselkedni, de nem mindenki akarja, hogy ezt mások is lássák, pláne nem osztanák meg a külvilággal. Tudjuk nagyon jól, valószínűleg már mindenki találkozott ezzel a helyzettel, hogy kíváncsi szomszédokból bizony nincs hiány. A fólia segítségével nyugodtan élhetjük tovább magánéletünket.

Nemcsak lakásokban lehet hasznosítani ezt, hanem más épületeken is, ahol nem éppen előnyös, ha szabad betekintést nyújtunk az ablakon keresztül. Fóliával gyakran találkozhatunk orvosi rendelőkön, irodákon is. Ez egy igazán elegáns és hasznos megoldás, aminek a beszerzése és felszerelése azonban gyakran nem gyerekjáték.

Milyen típusokkal találkozhatunk?

Az első nagy kategória, aminek a termékei közül válogathatunk, az a dekorációs fóliák. Ezek tartósak, hatalmas kínálatot biztosítanak, mivel számtalan dizájn és megoldás létezik. Függetlenül attól, hogy milyen színben, milyen felületre és milyen célra keresünk fóliát, garantáltan meg fogjuk találni az ideálisat.

A következő kategória a tükörfólia. Akár lakásunk ablakára is rakhatunk fel ilyet, mivel megbízható védelmet biztosít a kíváncsi szemek ellen. Az egyik nagy előnye, hogy kordában tartja a napsugarakat, így ha olyan ablak található az ingatlanban, ami nem képes ezt a funkciót ellátni, akkor “megerősíthetjük” egy tükörfóliával.

Extra védelem az ablaknak

Nem muszáj az egész ablak felületét beteríteni fóliával, de ajánlott. Például betörése esetén még a komoly sérülések ellen is védelmet nyújt, mivel felfogják az üvegszilánkokat. Már önmagában ezért is megéri fóliákat felhelyezni. Mint látható, rengeteg funkciójuk van, egy igazán hasznos kiegészítő az irodák, otthonok és más helyiségek számára. Ne feledjük: a beszerzést és a felszerelést minden esetben érdemes szakemberre bízni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek