Nevet és arculatot vált a Twitter

Elon Musk amerikai üzletember hétfőn hivatalosan is bejelentette a Twitter átalakítását X-é, valamint a közösségi platform arculatának teljes megváltoztatását.

A vállalat San Fransicó-i székházára a változás jeleként már vasárnap éjszaka egy óriási X-et vetítettek ki, amely a Twitter új logója, és hétfőn a közösségi hálózat nyitóoldalán már ezzel találkoztak a felhasználók.

A céget tavaly ősszel 44 milliárd dollárért megvásárló vállalkozó hétfőn hajnalban közzétett bejegyzésében azt írta, hogy búcsút mond a Twitter márkanévnek és fokozatosan „megszabadul” minden madártól, amely a mikroblog-szolgáltatás eddigi logójára utal.

Musk a hétvégén árulta el tervét, hogy az eddigi világoskék színvilágot fekete-fehér színűvé alakítják. A felhasználók kérdésére, hogy a jövőben miként nevezzék a bejegyzéseiket, amelyeket a Twitteren tweet-nek neveztek, Musk úgy reagált, hogy „nyugodtan nevezzék X-nek”.

Az eddig Twitter néven működő közösségi hálózat anyavállalatának nevét és cégformáját a tulajdonos már korábban Twitter Inc.-ről X Corp.-re változtatta.

https://www.instagram.com/p/CvFPQ6BK2fA/

A sajtóbeszámolók megjegyzik, hogy Elon Musk több vállalatának nevében is megjelenik az X; például űrhajózási és űrkutatási cégének, a Space Exploration Technologies Corp.-nek a közhasználatban lévő neve SpaceX. Az üzletember emellett nemrég alapított egy mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó vállalatot xAI néven, míg 1999-ben létrehozott startupvállalkozása az X.com nevet viselte – ebből nőtt ki a ma PayPal néven ismert online fizetési platform.

Linda Yaccarino, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója a Twitter név- és arculatváltásáról annyit írt vasárnap, hogy „az X a korlátlan interaktivitás jövőjét jelenti”.

Az eddig Twitter néven működő cégnél az elmúlt hónapokban több újítást is bejelentettek, többek között fizetős szolgáltatást vezettek be az úgynevezett megerősített (megbízhatóként azonosított) felhasználók számára. A módosítások elsődleges célja, hogy a komoly veszteséggel működő közösségimédia-óriást nyereséges vállalkozássá alakítsák át.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek