Válts te is hőszivattyúra, mutatjuk, miért! (x)

Napjainkban, amikor a fosszilis energiahordozók kimerülése és a klímaválság fenyeget, továbbá az energiaárak is drasztikusan emelkednek, egyre többet hallani a hőszivattyúkról mint a jövő fűtési megoldásairól.

A már évtizedek óta használt, de azóta a folyamatos fejlesztések révén egyre korszerűbb hőszivattyúk környezetbarát, megújuló energiákat hasznosító berendezések, amelyek károsanyag-kibocsátása alacsony. Nem csak új építés, de fűtéskorszerűsítés esetén is megoldást jelenthetnek, akár a meglévő fűtési rendszerrel kombinálva. Milyen előnyöket kínálnak, és milyen érvek szólnak a használatuk mellett?

Válaszd a jövő fűtési megoldását már ma!

Az új építésekre vonatkozó közel nulla energiaigény a fűtési megoldások átgondolására készteti az ingatlantulajdonosokat, és egyre többen döntenek az energiahatékony hőszivattyúk mellett. Tudj meg mindent ezekről a berendezésekről, vedd igénybe a Zone Klíma ingyenes konzultációs lehetőségét, hogy a legjobb megoldást választhasd!

A jelentős energiaár-emelkedések a legtöbb háztartást komoly nehézségek elé állítják, hiszen a fűtési rendszerek többsége korszerűtlen, gázüzemű, így ideje megfontolni más technológiák alkalmazását.

A hőszivattyúk gazdaságosan üzemeltethetők, működésük energiahatékony, ráadásul nemcsak az otthonok fűtését és melegvíz-ellátását biztosítják, hanem egyes modellek klimatizálásra is alkalmasak.

Miért érdemes hőszivattyút használni?

Számos előnye közül talán sokak számára a legfontosabb, hogy használatukkal akár 50%-kal is csökkenthetők a fűtési költségek, és további, akár 30% költségmegtakarítást érhetsz el, ha az energiaszolgáltatótól kedvezményes GEO vagy H tarifát igényelsz.

A hőszivattyúk kedvező ára és használata egyéb előnyökkel is kecsegtet. Amennyiben a legnépszerűbb, leggyakrabban használt levegő-víz hőszivattyút választod, a telepítés nem igényel előkészületeket, és ideális esetben 1-2 nap alatt megvalósítható.

A korszerű berendezések csendes üzeműek, biztonságosak, karbantartási igényük alacsony, és akár tartós hidegben, -25 °C-ban is gazdaságosan működtethetők.

A hőszivattyúk energiafelhasználása 4-5-ször jobb, mint a hagyományos fűtési rendszereké, egy korszerű berendezés 1 kW elektromos energia segítségével 3-5 kW fűtőteljesítmény előállítására képes. Növeli az épületek energiahatékonysági besorolását, vagyis az ingatlan értékét.

További előnyök

A hőszivattyúk ideálisan alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel működnek együtt, a legelterjedtebb megoldás a padlófűtés, de mennyezet- és falfűtéssel is gazdaságosan üzemeltethetők, illetve ha a rendszerelemek lehetővé teszik, radiátorokkal is jól működnek, így gázfűtéssel is kombinálhatók.

Szolár rendszerekkel összekötve teljesen klímasemlegessé tehetők, és függetleníthetők az energiaszolgáltatóktól.

Amennyiben hőszivattyú telepítésén gondolkozol, kérd épületgépész szakemberek segítségét a gazdaságossági számítások elvégzéséhez, a telepítés alkalmasságának vizsgálatához.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek