Elektromos lesz a legerősebb 5-ös BMW

A BMW új 5-ös szériájának csúcsváltozata a tisztán elektromos meghajtású i5 M60 xDrive lesz 590 lóerővel, de a sorozat összes modellje kap valamilyen elektromos rásegítést. 

Az új 5-ös széria összes modellje villamosított lesz: az 520i négyhengeres benzinmotor és az erősebb 530i ugyanezzel a motorral – mely Európában nem lesz kapható, valamint az 520d négyhengeres dízel egy 48 voltos mild-hibrid technológiával egészül ki, mely tisztán elektromos üzemmódot nem biztosít, de energia-visszatöltéssel segíti ki a belsőégésű motorokat.

Minden belsőégésű motoros modellt nyolcfokozatú automata sebességváltóval szerelnek.

A hathengeres dízel 2024-ben érkezhet a BMW szerint, és két plug-in hibrid modell is csatlakozik a kínálathoz, melyek elektromos hatótávolsága akár 100 km is lehet – közölte a BMW.

https://www.instagram.com/p/CsoGSZfutkU/

A nyolcadik generációs 5-ös sorozat hossza 97 mm-rel, 5060 mm-re nőtt a jelenlegi modellhez képest. Az újdonság továbbá 32 mm-rel szélesebb (1900 mm) és 36 mm-rel magasabb (1515 mm) elődjénél.

Forrás: Car & Driver / Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »