Háborúsdit játszanak az ukrán gyerekek

Több mint egy évvel az orosz invázió kezdete után a harcok „beszivárogtak” az ukrán gyerekek játékaiba és világképébe, és olyan hatással vannak rájuk, amelyet örökre magukkal fognak hordozni.

Az ukrán kisfiúk használt sisakokat viselnek, és bár a fegyvereik nem tudnak ölni, a háború, amit egy zöldellő ukrajnai mezőn játszanak, nagyon is valódi számukra és következményekkel jár.

Kateryna Goltsberg pszichológus szerint a gyerekek már régóta játszanak háborúsdit konfliktushelyzetekben, ami egyrészt tükörként reflektál a történtekre, másrészt eszköz a tapasztalataik feldolgozására. Bár a háború valamilyen módon minden ukrán gyermeket érint, nem egyértelmű, hogy ezek az élmények életre szóló traumát eredményeznek-e számukra.

Az ENSZ statisztikái szerint a háború kezdete óta több mint 500 gyermek vesztette életét a konfliktusban.

https://www.instagram.com/p/CsivEoBMvGA/

Forrás: AFP Photo / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »