Három hónap alatt egymillió felhasználót veszített a spanyol Netflix

A Kantar piackutató csoport szerint a Netflix 2023 első három hónapjában több mint egymillió felhasználót veszített Spanyolországban, ami annak a jele, hogy a streamingóriás jelszómegosztással kapcsolatos szigorítása bizony visszafelé sülhet el.

Február elején a Netflix 5,99 eurós havidíjat vezetett be azon spanyolországi felhasználók számára, akik megosztották bejelentkezési adataikat egy másik háztartással, valamint technikai intézkedéseket vezetett be az ilyen tevékenység kiszűrésére. A Kantar kutatása szerint – amely a háztartások streaming-szokásait vizsgáló felméréseken alapul – a lépés szorosan összefügg a felhasználók számában tapasztalható több mint egymilliós visszaeséssel, kétharmaduk ugyanis más jelszavát használta.

„Egyértelmű, hogy ez a meredek visszaesés a szigorításnak köszönhető” – mondta Dominic Sunnebo, a Kantar egyik kutatási igazgatója, hozzátéve, hogy az egymillió felhasználó elvesztése – még ha a legtöbbjük nem is fizetett a szolgáltatásért – csapást jelenthet a Netflix számára a műsorok, illetve maga a szolgáltatás szájról szájra történő ajánlása szempontjából.

A Kantar kutatása szerint az előfizetések lemondása megháromszorozódott az első negyedévben az azt megelőző időszakhoz képest. A megmaradt spanyol Netflix-előfizetők egytizede pedig azt mondta, hogy a második negyedévben tervezi a leiratkozást.

https://www.instagram.com/p/CriDmJ5s284/

A Netflix az április 18-án kiadott első negyedéves eredménybeszámolójában közölte: arra számít, hogy a visszaesés csak pillanatnyi lesz, mielőtt a nem fizető felhasználók elkezdenek saját fiókot regisztrálni. A vállalat elmondása szerint például Kanadában – ahol szintén bevezették a szigorítást – a fizetős tagság bázisa jelenleg nagyobb, mint azelőtt, a bevételek növekedése pedig felgyorsult.

A Netflix szerint világszerte több mint 100 millió ember használ olyan fiókot, amelyért nem fizet.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Bloomberg

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »