Februárban stagnált a brit gazdaság

A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett első becslése szerint a korábbi becslésnél jobb januári teljesítmény után februárban stagnált a brit gazdaság. Az elemzői előrejelzések átlaga a hazai össztermék (GDP) 0,1 százalékos bővülését valószínűsítette havi összevetésben az idei második hónapra.

Az ONS ugyanakkor javította a januári növekedésről szóló adatait: felülvizsgált számításai szerint a brit GDP-érték 2023 első hónapjában 0,4 százalékkal nőtt decemberhez képest az előző becslésben szereplő 0,3 százalékos növekedés helyett.

A csütörtökön ismertetett friss adatok azt jelentik, hogy a februárral zárult három hónapban 0,1 százalékkal bővült a brit gazdaság teljesítménye a novemberben véget ért háromhavi összehasonlító időszakhoz képest.

Az brit statisztikai hivatal számításai szerint a brit hazai össztermék értéke februárban 0,3 százalékkal magasabb volt, mint 2020 februárjában, a nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezésére 2020 márciusától elrendelt országos korlátozások előtti utolsó teljes hónapban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek