Senki nem mert a kínai elnök ellen szavazni

A kínai törvényhozók pénteken egyhangúlag, 2952-0 arányban megszavazták, hogy Hszi Csin-pinget harmadik alkalommal is Kína vezetőjévé válasszák, ezzel teljessé téve a világ második legnagyobb gazdaságának legfőbb vezetőjévé való emelkedését.

Az évente megrendezett Országos Népi Kongresszus szavazása további öt évre biztosítja Hszi számára a hatalmat. Az elnököt újra kinevezték a Központi Katonai Bizottság elnökévé, amely tisztség révén így egyben a világ – aktív állományú katonáinak számát tekintve – legnagyobb hadseregének vezetője.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Már Trump elnöksége idején is léggömbökkel kémkedett Kína

Tavaly 1961 óta először csökkent a kínai népesség

Hszi 2018-ban is egyhangúlag győzött, ugyanabban az évben, amikor Kína eltörölte az elnöki cikluskorlátozást.

https://www.instagram.com/p/CpmB8T6OXPn/

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »