Rejtélyes fémgolyó jelent meg a japán tengerparton

Rejtélyes sárga, rozsdás fémgolyó jelent meg a japán tengerparton. A tűzszerészek szerint nem bomba, de hogy valójában mi az, azt még nem sikerült kideríteni.

https://www.instagram.com/p/Co_WKSLI5nY/

Az NHK japán műsorszolgáltató felvételein két tisztviselő az Enshuhama strandon a rozsdás, fémből készült gömböt nézik, amely körülbelül 1,5 méter szélesnek tűnt. A tengerparti Hamamatsu város hatóságai tanácstalanok, egyelőre nem tudták megmondani, pontosan mi lehet a gömb – még a rendőrség és a nyomozásra kiküldött tűzszerészek sem.

A területet lezárták, és miután röntgenvizsgálatot végeztek, megerősítették, hogy a tárgy biztonságos és üreges – egyesek szerint valamiféle bója lehet.

Az ehhez hasonló „felfedezések” általában nem váltanak ki gyanakvást, de az amerikai légierő február 3-án lőtt le egy kínai kémlégballont, majd pár nappal később további azonosítatlan repülő tárgyakat, így most a Japán parton talált gömb is feltűnést keltett.

https://www.instagram.com/p/Co_8EYkLLr5/

Forrás: CNN / BBC News

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »