20 ezer felett a földrengés halálos áldozatainak a száma

Törökországban pénteken 20 213-ra emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak a száma, a sebesültek száma pedig elérte a 80 052-t – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a dél-törökországi Hatayban található koordinációs központban.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a nap folyamán azt nyilatkozta, hogy a mentési munkálatokban annak ellenére nem tudták elérni a kívánt sebességet, hogy a világ talán legnagyobb mentőcsapatát gyűjtötték össze 141 ezer emberrel – köztük 30 ezer hivatásossal -, mivel a pusztítás borzasztóan nagy területet és rengeteg épületet érintett.

https://www.instagram.com/p/CodE19YON7y/

Hatay tartomány vidéki részén, Altinözü körzetben egy olajfákkal borított földön például 30 méter mély és 200 méter széles „völgy” keletkezett. A térségben lakók arról számoltak be az NTV török hírtelevíziónak, hogy a földrengés során óriási robajt hallottak, valamint zöld fényjelenséget láttak a térségben.

Az NTV pénteki jelentése szerint a földmozgásban regisztráltan összeomlott épületek száma továbbra is 6444. Arról egyelőre nincs hivatalos becslés, hogy hány ember rekedt még az összedőlt épületek alatt.

A török katasztrófavédelem (AFAD) pénteken közölte, hogy eddig 81 415 károsultat szállítottak át más tartományokba a hétfői földrengés érintette térségből.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek