Óriási földrengésre ébredt Törökország

Legkevesebb 284 halottjuk és 2323 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek, amelyek 10 tartományt érintenek – közölte Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján.

Az évek óta nem látott erősségű földrengés több száz ember halálát okozta Törökországban és Szíriában, több százan pedig a romok alatt rekedtek. A hajnal előtt bekövetkezett rengés 7,8-as erősségű volt, epicentruma a törökországi Gaziantep város közelében volt. A hatóságok szerint Törökországban 76, Szíriában pedig 237 ember halálát erősítették meg, a pusztítás a határ menti területeken összpontosul, ahol több millió menekült él.

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés a Richter-skála szerinti 7,8-as erősséget is elérte, epicentruma 18 kilométer mélyen, Gaziantep településtől körülbelül 33 kilométerre volt. A földmozgásnak Törökországban és Szíriában is több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van. Forrás: MTVA

https://www.instagram.com/p/CoTnBZNMwSK/

Oktay arról is beszámolt, hogy a katasztrófában legalább 1710 épület összeomlott. Ismertette azt is, hogy eddig 78 utórengést regisztráltak, amelyek közül három haladta meg a 6-os erősséget, a legerősebb pedig 6,6-os erősségű volt.

Forrás: MTI / Bloomberg

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »