Új orosz parancsnok áll az Ukrajna elleni háború élére

Oroszország új parancsnokot nevezett ki az ukrajnai háború vezetésére, amely immár több mint tíz hónapja tart, és kezdetétől fogva  akadozik, megcáfolva Vlagyimir Putyin várakozását egy gyors és korlátozott offenzívára.

Valerij Geraszimov vezérkari főnököt nevezte ki az Ukrajnában harcoló orosz egyesített haderőcsoport parancsnokává szerdán Szergej Sojgu védelmi miniszter, a lépés a Kreml szerint felgyorsítja a döntéshozatalt és jobb koordinációt hoz létre a katonai ágak között.

https://www.instagram.com/p/CnTdkBVtCqv/

Oroszország tavaly február 24-én indított háborút Ukrajna ellen, Szergej Sojgu pedig tavaly októberben nevezett ki egyszemélyi parancsnokot az orosz harcoló alakulatok élére Szurovikin személyében, aki most Geraszimov helyettese lesz. Szintén helyettes lesz Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők parancsnoka és Alekszej Kim.

A hivatalos indoklás szerint a ‘különleges hadművelet” parancsnoki szintjének emelése az elvégzendő feladatok körének bővülésével függ össze. Ezenkívül szorosabb együttműködést kell létrehozni a haderőnemek között, valamint javítani kell a támogatás minden típusának minőségét és a haderőcsoportok irányításának hatékonyságát is.

Forrás: Bloomberg / Instagram / MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »