Újra a republikánusok kezében az amerikai képviselőház

A republikánusok visszaszerezték többségüket az amerikai képviselőházban – és ezzel győzelmet arattak a félidős választásokon -, a korábban várt „vörös cunami” helyett azonban csak szűk többség jött össze nekik.

https://www.instagram.com/p/ClCmqi3sCsj/

Ettől függetlenül így, hogy a párt végül megszerezte a kulcsfontosságú 218. képviselői helyet a kongresszus alsóházában, elvette az irányítást a demokratáktól és megágyazott Joe Biden elnöki hatalmának meggyengítéséhez.

Az eredmény azt jelenti, hogy véget ér Nancy Pelosi demokrata házelnök megbízatása. A posztot nagy valószínűséggel a republikánus Kevin McCarthy veszi át, aki be is jelentette, hogy el kívánja fogadni azt.

A képviselőház irányítása kulcsfontosságú, mivel – bár a Demokrata Párt a szenátusban megőrizte többségét – ez lehetővé teszi a republikánusok számára, hogy egyrészt megvétózzák az esetleges demokrata reformokat – a költségvetésről már nem is beszélve -, továbbá elindíthatnak egy sor kongresszusi vizsgálatot Biden elfuserált afganisztáni kivonulásától kezdve a koronavírus-járvány idején végrehajtott kormányzati intézkedéseken át Biden fia, Hunter üzleti tevékenységeinek vizsgálatáig.

Forrás: The Guardian / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »