A virtuális világban összefog a Microsoft és a Meta

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója kedden bejelentette, hogy a cég legújabb virtuális valóság headsetje, a leginkább fejlesztőknek készült Meta Quest Pro 1500 dollárba fog kerülni, és október 25-én kezdik el szállítani. Az online eseményen részt vett a Microsoft vezére is, nem véletlenül.

Zuckerberg a Meta Connect konferenciáján mutatta be az új készüléket, mely a normál Meta Quest 2-nél 1100 dollárral kerül többe, és új technológiákat is tartalmaz, mint például a Qualcommmal közösen kifejlesztett Snapdragon chip, amely segít az eszköznek a fejlettebb grafika előállításában.

A Quest Pro emellett továbbfejlesztett érintésvezérlővel rendelkezik, amely beágyazott érzékelőket tartalmaz, így jobb kézkövetést tesz lehetővé, valamint új lencséket tartalmaz a jobb olvasási élmény érdekében.

https://www.instagram.com/p/Cjl4iNXMXZZ/

Az új headset tartalmaz továbbá néhány vegyes valóságot megjelenítő funkciót, ami azt jelenti, hogy az eszköz képes a virtuális világ elemeit a valós fizikai világgal ötvözni. Zuckerberg ezt fontos lépésnek nevezte a Metaversum fejlesztésében, ami olyan digitális világokat takar, amelyekhez az emberek VR (Virtual Reality) és AR (Augmented Reality) headseteken keresztül férhetnek hozzá.

Partner lesz a Microsoft

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella is megjelent az online eseményen, és a Metával való partnerségről beszélt, amelynek első célja, hogy a Microsoft egyes alkalmazásait a Quest VR-eszközökre is eljuttassa. A Quest eszközökkel elérhető Microsoft alkalmazás lesz többek között a Team csevegőalkalmazás, a Microsoft 365 munkaszoftvercsomag és a vállalat Xbox felhőalapú játékszolgáltatása is.

„Lehetőség lesz arra, hogy 2D-s játékokat játssz az Xbox kontrollereddel, amelyet egy hatalmas képernyőre vetítenek a Questen. Még korai fázisban vagyunk, de izgatottan várjuk a jövőt” – mondta Satya Nadella.

Forrás: CNBC / Instagram

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »