Robbanások rázták meg Kijevet

Hétfő reggel hatalmas robbanások rázták meg Kijevet és más ukrán városokat, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök terrortámadásnak nyilvánította a krími hídon szombaton történt robbantást.

Az ukrán fővárost a háború első napjai óta most érte a legintenzívebb támadás; a lakosok bunkerekbe menekültek, miközben sűrű füst gomolygott az ég felé. Kijev egyik legforgalmasabb közúti csomópontjánál hatalmas kráter keletkezett a kereszteződésben. A támadásoknak halálos áldozatai is vannak, sokan megsérültek, a pontos adatok azonban egyelőre nem ismertek.

https://www.instagram.com/p/CjhgPlFq_3u/

Matthew Luxmoore, a Wall Street Journal riportere az alábbi videót posztolta a Twitteren, amely a Kijev központjában lévő Sevcsenko Parkban készült. Elmondása szerint ez „valószínűleg a város legforgalmasabb parkja, általában tele van emberekkel és utcazenészekkel”. Most így néz ki:

A nyugat-ukrajnai Lvivből, Ternopilból és Zsitomirból, valamint a közép-ukrajnai Dnyipróból szintén robbanásokról számoltak be.

Forrás: Reuters / Guardian / Instagram / Twitter

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »