Ismét erdőtűz pusztít Franciaországban

Eddig több mint 3600 hektárnyi növényzet és erdő égett le a délnyugat-franciaországi Saumosban a harmadik napja pusztító erdőtűzben, amely miatt szerdán újabb ötszáz embert kellett evakuálni – közölte a helyi prefektúra.

„A tűz terjedése miatt szerda délben újabb két evakuálásról döntöttek Saint-Hélene település hatóságai” – olvasható a közleményben.

Hétfő óta 1340 helyi lakos volt kénytelen elhagyni a lakóhelyét Saumos és Saint-Hélene településen, amelyek az Atlanti-óceán partján fekvő Lacanau nyaralóhely és Bordeaux városa között találhatók. A hétfőn keletkezett bozóttűzben eddig 3620 hektárnyi terület vált a tűz martalékává.

https://www.instagram.com/p/Cic-rRuIp4k/

Idén nyáron ez már a harmadik szerencsétlenség. A két korábbi erdőtűzben megközelítőleg harmincezer hektárnyi terület égett le. Bordeaux-ban havi hőségrekordot, 37,5 Celsius-fokot mértek hétfőn; a francia meteorológiai szolgálat szerint 1987 óta nem volt ilyen meleg szeptemberben.

Szerdán több mint ezer tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, közülük heten könnyebben megsérültek, de a prefektúra tájékoztatása szerint egyikük sem szorult kórházi ellátásra. Az oltásba a légierő is bekapcsolódott kilenc repülőgéppel és két helikopterrel.

A tűz keletkezésének egyetlen lehetséges okát sem zárják ki, bár az elsődleges feltételezés szerint gyújtogatás történhetett – közölte a bordeaux-i ügyészség.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »