Montenegróban újra kötelező a maszkviselés

A növekvő koronavírus-esetszámok miatt ismét kötelezővé tették a maszkviselést Montenegróban – közölte az ország közszolgálati televíziója pénteken.

Az orrot és szájat elfedő maszkot a következő három hétben a közintézményekben, a gyógyszertárakban, a különböző üzletekben és boltokban, a repülőtereken, a benzinkutakon, a vasútállomásokon és az autóbusz-pályaudvarokon is viselni kell. Az egészségügyi intézményekben és a tömegközlekedési eszközökön eddig sem lehetett maszk nélkül tartózkodni.

A montenegrói közegészségügyi intézet tájékoztatása szerint amennyiben ez az intézkedés nem hoz látható eredményeket, szigorúbb lépésekre lesz szükség. Az illetékesek továbbra is a védőoltást tartják a legjobb megelőzési módnak.

Az utóbbi héten Montenegróban naponta átlagosan ezer új fertőzöttet regisztráltak, jelenleg 6398 fertőzöttet tartanak nyilván. A járvány kezdete óta 243 768-an fertőződtek meg az Adria-parti országban és 2729-en haltak bele a betegség szövődményeibe.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »