Megnyílt a McDonald’s orosz verziója

A Vkuszno – i tocska (Finom – és pont) elnevezést kapta az Oroszországot elhagyó McDonald’s helyén megnyíló gyorsétteremlánc – közölte Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója a sajtóval vasárnap Moszkvában.

Az első 15 gyorsétterem vasárnap fogadta az első vendégeket, hétfőn pedig további félszáz étterem nyit ki újra ott, ahol korábban az „arany” M betűs cégér alatt árulták a kólát, a húspogácsát és az orosz piacról az ukrajnai invázió miatt eltávozott amerikai cég jellegzetes desszertjeit.

A vállalat hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi. Az új lánc logóját, amely zöld alapon két, hasábburgonyát jelképező sárga vonást és egy hamburgert szimbolizáló narancsszínű korongot ábrázol, csütörtökön hozták nyilvánosságra.

https://www.instagram.com/p/Cetnyi4Pibs/

Parojev szerint az első időszakban még nem lesz elérhető az egész megszokott kínálat; ezt logisztikai problémák és a csomagolással kapcsolatos nehézségek számlájára írta. Elmondta, hogy az étlapról lekerült a BigMac hamburger és a McFlurry fagylalt, mert ezeket a termékeket a fogyasztó a McDonald’s márkához köti.

Megígérte azonban, hogy a cég a közeljövőben „méltó” módon fogja helyettesíteni ezeket a termékeket. A vállalat az ízeket a régiókhoz fogja igazítani, de az orosz McDonald’s-utód kínálatában sem szerepel az alkohol.

A vezér közölte, hogy a lánc „megváltoztatta” árait, hogy „megfizethetően maradjon finom”. Tájékoztatása szerint a cég igyekszik megőrizni a korábbi megszokott hangulatot, ugyanakkor eltávolít mindent, ami a McDonald’s-ra utal.

A McDonald’s március 14-én függesztette fel tevékenységét Oroszországban az ukrajnai „különleges hadművelet” miatt, két nappal később pedig bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot és eladja az országban lévő eszközeit. Az orosz lánc tulajdonosa Alekszandr Govor üzletember, aki korábban 25 szibériai franchise-éttermet vezetett. A vállalat pénzügyi jelentése szerint a cég 127 millió dollár veszteséget szenvedett az orosz piacról való kivonulása miatt.

A McDonald’s első üzlete 1990 januárjában nyitott meg a Szovjetunióban, a moszkvai Puskin téren. Ezen a helyen mostantól egy Vkuszno – i tocska üzemel.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »