Elektromos sportkupéval készül a Lexus

A Lexus bemutatott egy elektromos meghajtású koncepcióautót, mely a cég elmondása szerint a legendás, V10-es motorral szerelt LFA méltó utódja lehet.

Ez egy bátor kijelentés, de az előzetesen bedobott teljesítményadatok alapján egyáltalán nem alaptalan. Az egyelőre név nélküli modell 2,5 mp alatt érheti el a 60 mérföldes (96 km/h) tempót, az akkumulátorok pedig 700 km körüli hatótávot tesznek lehetővé.

A bejelentést a Toyota elektromos offenzíváját bemutató prezentáción tették meg, ahol a Lexus sportkupéján túl az anyacég, a Toyota is leleplezett egy sportos koncepciót, ami az MR2 elektromos újjászületése lehet.

A fenti két különlegesség persze még csak koncepció, egyáltalán nem biztos, hogy ebben a formában megvalósul a gyártásuk, de a Toyota az utóbbi években hozott már bátor döntéseket. Ami viszont biztos: jövőre érkezik az első elektromos Lexus modell, egy SUV / crossover RZ néven.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Car and Driver / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »