Egy korszak végét jelenti Merkel távozása

Angela Merkel, Németország első női kancellárja 16 év után távozik posztjáról. A most 67 éves Merkelt Olaf Scholz váltja, aki szerdán lép hivatalba.

Az ex-kancellár 16 éves mandátuma alatt négy amerikai és szintén négy francia elnökkel, öt brit miniszterelnökkel és nyolc olasz kormányfővel dolgozott együtt, és olyan kihívásokkal kellett szembenéznie, mint a globális pénzügyi válság, a 2015-16-os európai migránsválság és a koronavírus-járvány.

Az alábbi képekkel Merkel hivatalban töltött idejére emlékezünk:

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply