Lányának adja át cégét a Zara tulajdonosa

Amancio Ortega, az Inditex ruházati csoport tulajdonosa – és egyben Európa harmadik leggazdagabb embere – a jövő évtől lányát, a 37 éves Marta Ortegát nevezi a cég elnökének, mely többek között a Zara, a Pull & Bear, a Bershka és a Massimo Dutti márkákat birtokolja.

Marta Ortega Pablo Islát váltja le, aki 2011 óta irányította a céget – meglehetősen sikeresen. A céget Amancio Ortega még 1975-ben alapította akkori feleségével, 2011-ig az elnöki tisztséget is ő töltötte be és a világ egyik vezető divatcégét építette ki.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg / Instagram / BBC

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply