Amerikai kontraszt: fegyverboltba csak maszk nélkül

Sokat elárul az amerikai társadalom megosztottságáról és gondolkodásmódjáról az alábbi három – koronavírushoz köthető – Instagram bejegyzés. Az elsőn egy New Hampshire államban található fegyverbolt bejárat ajtaján lévő tájékoztató feliratokat örökítette meg a Reuters fotósa.   

https://www.instagram.com/p/CW4CQN4L1_5/

A figyelmeztetések:
– fegyvert fogunk a maszkban belépő vásárlókra
– vedd le a maszkodat belépés előtt
– nincs kivétel

Másodikként nézzük meg a CBS bejegyzését, ahol Joe Biden arra kér minden 18 év feletti lakost, aki már június 1-je előtt megkapta mindkét adag oltását, hogy még ma vegye fel harmadik, emlékeztető oltását is.

https://www.instagram.com/p/CW3p-nFLylk/

Harmadikként pedig jöjjön az egyébként nyíltan republikánus párti – azaz jelenleg ellenzéki – Fox News riportja, melyben arról számolnak be, hogy egy kerületi bíróság 10 államban érvénytelenítette Joe Biden azon rendelkezését, miszerint az egészségügyi dolgozóknak kötelező felvenniük az oltást.

A 10 állam, amely beperelte a Biden-kormányzatot az ügyben és most nyerésre állnak: Alaszka, Arkansas, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, New Hampshire, Észak-Dakota, Dél-Dakota és Wyoming.

https://www.instagram.com/p/CW459xaNeNH/

Fentiek fényében nem tűnik véletlennek, hogy az Egyesült Államokban gyakorlatilag a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan sok millió aktív fertőzött van, az aktív esetek száma még a világ más részein nyugodtabb nyári időszakban is alig tudott 5 millió alá csökkenni, szeptember óta pedig folyamatosan 9 millió felett jár, jelenleg 9.467.989.

Forrás: Instagram / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »