Amerikai kontraszt: fegyverboltba csak maszk nélkül

Sokat elárul az amerikai társadalom megosztottságáról és gondolkodásmódjáról az alábbi három – koronavírushoz köthető – Instagram bejegyzés. Az elsőn egy New Hampshire államban található fegyverbolt bejárat ajtaján lévő tájékoztató feliratokat örökítette meg a Reuters fotósa.   

A figyelmeztetések:
– fegyvert fogunk a maszkban belépő vásárlókra
– vedd le a maszkodat belépés előtt
– nincs kivétel

Másodikként nézzük meg a CBS bejegyzését, ahol Joe Biden arra kér minden 18 év feletti lakost, aki már június 1-je előtt megkapta mindkét adag oltását, hogy még ma vegye fel harmadik, emlékeztető oltását is.

Harmadikként pedig jöjjön az egyébként nyíltan republikánus párti – azaz jelenleg ellenzéki – Fox News riportja, melyben arról számolnak be, hogy egy kerületi bíróság 10 államban érvénytelenítette Joe Biden azon rendelkezését, miszerint az egészségügyi dolgozóknak kötelező felvenniük az oltást.

A 10 állam, amely beperelte a Biden-kormányzatot az ügyben és most nyerésre állnak: Alaszka, Arkansas, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, New Hampshire, Észak-Dakota, Dél-Dakota és Wyoming.

Fentiek fényében nem tűnik véletlennek, hogy az Egyesült Államokban gyakorlatilag a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan sok millió aktív fertőzött van, az aktív esetek száma még a világ más részein nyugodtabb nyári időszakban is alig tudott 5 millió alá csökkenni, szeptember óta pedig folyamatosan 9 millió felett jár, jelenleg 9.467.989.

Forrás: Instagram / Kitekintő

Hozzászólások ()

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply