Belgiumba is megérkezett a vírus új variánsa

Belgium egészségügyi minisztere, Frank Vandenbroucke bejelentette, hogy megtalálták az első európai beteget, aki a B.1.1.529 vírusvariánssal fertőződött meg.

Az új variáns – mely rendkívül sok mutációt tartalmaz – a korábbiaknál is fertőzőbb és veszélyesebb lehet.  Az esetleges újabb lezárások miatt a tőzsdék ma ismét járványüzemmódba kapcsoltak, az Európai Bizottság pedig a légiközlekedés leállítását javasolta a dél-afrikai régióból.

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Nem tér magához a brit autóipar

Az SMMT csütörtöki összesítése alapján 2021-ben 34 százalékkal kevesebb autó készült a brit gyártóüzemekben, mint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évben. Ennél kevesebb autót utoljára 1956-ban gyártottak.

Read More »

Nem hátrált a Fed, esnek a tőzsdék

A Fed monetáris politikai döntéshozói szerda este konkrét időpont megadása nélkül jelezték a kamatemelés megkezdésének közeledtét az erősödő inflációs nyomás miatt. Bár ez önmagában nem újdonság, egyes piaci szereplők abban reménykedtek, hogy az utóbbi hetek erős korrekciója miatt a Fed esetleg lassít a tervezett monetáris szigorítás ütemezésén.

Read More »

Leave a Reply