Belgiumba is megérkezett a vírus új variánsa

Belgium egészségügyi minisztere, Frank Vandenbroucke bejelentette, hogy megtalálták az első európai beteget, aki a B.1.1.529 vírusvariánssal fertőződött meg.

Az új variáns – mely rendkívül sok mutációt tartalmaz – a korábbiaknál is fertőzőbb és veszélyesebb lehet.  Az esetleges újabb lezárások miatt a tőzsdék ma ismét járványüzemmódba kapcsoltak, az Európai Bizottság pedig a légiközlekedés leállítását javasolta a dél-afrikai régióból.

Forrás: Euronews / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »