Átverés volt a Squid Game-es kriptopénz

A népszerű Netflix-sorozaton, a Squid Game-en alapuló digitális valuta értéke 0 dollárra esett, miután kitalálói a becslések szerint mintegy 2,1 millió dollárt loptak el a befektetőktől.

A CoinMarketCap adatai szerint a kriptovaluta értéke, amelyet a dél-koreai túlélődráma alapján SQUID névre kereszteltek, 2861 dollárig emelkedett hétfőn, majd nem sokkal később bezuhant.

A Gizmodo előre figyelmezetett a veszélyre, mondván: gyanús, hogy a SQUID-et csak megvenni lehetett, eladni nem, ráadásul a(z azóta már megszüntetett) weboldala tele volt helyesírási hibákkal. A tokennel egyébként egy online játékban lehetett volna részt venni, amelyet a Netflix sorozata inspirált.

Az eset rávilágít a kriptopiac egyik legnagyobb problémájára, miszerint ezek a valuták akár anonim módon, mindenféle szabályozás – és felelősségvállalás – nélkül is létrehozhatók, és csak egy kis kreativitás és szerencse kell ahhoz, hogy a készítők megléphessenek a befektetők pénzével.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNN

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply