Izraelben már oltják az 5-11 éves korosztályt

Izrael megkezdte az 5 évesnél idősebb gyerekek beoltását a koronavírus ellen – jelentette kedden a Jediót Ahronót című újság hírportálja, az ynet.

Izrael kedden – az Egyesült Államok után másodikként – hivatalosan is elindította az 5 és 11 év közötti gyermekek korosztályának koronavírus elleni oltási kampányát. Eddig csak a szülők 2,35 százaléka regisztrálta gyermekét oltásra, annak ellenére, hogy az egészségbiztosító pénztárak mindenki számára díjmentesen biztosítják a vakcinát.

https://www.instagram.com/p/CWlnAPnKtHk/

“Tudjuk, hogy az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekek szüleinek kevesebb mint fele mondta, hogy már az oltakozás kezdeti szakaszában beadatja gyermekének a vakcinát” – nyilatkozta a lapnak Angela Eroni, a Makkabi nevű egészségbiztosító pénztár egyik körzetének vezetője. “A többiek még tétováznak, akárcsak a 12-16 éves korosztálynak szánt vakcinák esetében. Azt hiszem, ez a hajlandóság jobb, mint amire számítottam. Jó lenne, ha ma már beoltanánk 3000 gyereket” – tette hozzá.

Eroni figyelmeztetett a közösségi médiában megjelenő téves információkra, amelyek hozzájárulnak a szülők habozásához. “Ha lennének gyermekeim ebben a korosztályban, nem késlekednék beadni nekik az oltást” – mondta az egészségügyi szakember. “A szülők aggódnak, és inkább kivárnak. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az Egyesült Államokban már kétmillió gyereket beoltottak. Nem vagyunk kísérleti patkányok, szakértőink megállapították, hogy az oltások biztonságosak” – hangsúlyozta.

Izraelben tavaly december vége óta 6 267 456 embert oltottak már be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával a tizenkét évesnél idősebb korosztály körében; ez az ország lakosságának 67,4 százaléka. Augusztusban a védettség növelésére, a delta hullám megfékezésére újabb, harmadik oltási kampányt indítottak azok számára, akik legalább öt hónappal korábban megkapták a második oltást. A kampány nyomán eddig 4 052 354-en vették fel a harmadik adag vakcinát, ami a lakosság 43,58 százalékát jelenti.

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Indul az új járványhullám Franciaországban

A koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt Élisabeth Borne francia miniszterelnök kedden a maszk újbóli viselését ajánlotta országa lakóinak a tömegközlekedési járműveken, valamint a különösen veszélyeztetett emberek közelében. A járványügyi szakemberek szerint egy újabb, a kilencedik járványhullám érte el az országot.

Read More »