Elszállítják a migránsokat a kuznicai határátkelő környékéről

A migránsok elhagyják a kuznicai lengyel-fehérorosz határátkelő környékén létesített tábort – közölte szerdán a lengyel határőrség. Maciej Wasik belügyminiszter-helyettes szerint a fehéroroszok buszokkal viszik el a külföldieket a helyszínről.

A határátkelő közelében, a fehérorosz oldalon táborozó külföldiek összecsomagoltak, és elhagyják a tábort, ismeretlen helyre távoznak fehérorosz tisztviselők kíséretében – olvasható a lengyel határőrség Twitter-oldalán.

Wasik a TV Republika lengyel konzervatív hírtelevíziónak elmondta: úgy értesült, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök buszokat küldött a határátkelőhöz, a migránsok felszállnak ezekre és távoznak. „Úgy néz ki, hogy Lukasenka elveszítette ezt a határcsatát” – jegyezte meg a miniszterhelyettes.

A határőrség egyúttal a lengyel-fehérorosz határszakasz más pontjain éjszaka történt, két tömeges határsértési kísérletről számolt be szerda reggel.

https://www.instagram.com/p/CWXP5JOPWqM/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »