Újabb crossoverrel jelentkezett a Mazda

A Mazda a 3-asra épülő CX-30 után azonos platformon elkészítette annak nagytestvérét is CX-50 néven, melyből később egy hibrid verzió is készül majd.

A 2023 CX-50 típusjelzés alapján a modell az észak-amerikai piacon 2022 közepétől lesz megvásárolható, de várhatóan Európába is eljut akár CX-5 utódmodellként, akár annak egyik variánsaként. A Mazda elmondása szerint a CX-50 picit hosszabb a CX-5-ösnél és több lábteret kínál a hátsó utasok számára.

https://www.instagram.com/p/CWTpSHfFrJG/

Forrás: Car and Driver 

 

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »