12 ezer katona őrzi a lengyel-fehérorosz határt, gyülekeznek a migránsok

Lengyelország több mint 12 ezer katonát vezényelt a fehérorosz határra, mert attól tartanak, hogy Fehéroroszország egy nagyobb migránscsoportot próbál átjuttatni az Európai Unióba. A védelmi miniszter légi felvételekkel támasztotta alá aggályait és aggasztónak nevezte a helyzetet.

A lengyel hatóságok azzal vádolják Fehéroroszország vezetését, hogy konfrontációt próbálnak előkészíteni azzal, hogy több száz menekültet irányítanak a határra. A lengyel védelmi minisztérium által közzétett képen jól látható, hogy máris nagy tömeg zsúfolódott össze Kuznica Bialostocka közelében, ahol a lengyel oldalon katonák őrzik a határkerítést.

Az Európai Unió augusztusban azzal vádolta meg Fehéroroszországot, hogy a Közel-keletről és Afrikából repülővel érkező migránsokat azért irányítja Fehéroroszországon keresztül az Európai Unióba, hogy ezzel bosszút álljon az országot sújtó nyugati szankciók miatt.

  • Előzmények:

A teljes cikk a Reuters oldalán, angol nyelven olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply