12 ezer katona őrzi a lengyel-fehérorosz határt, gyülekeznek a migránsok

Lengyelország több mint 12 ezer katonát vezényelt a fehérorosz határra, mert attól tartanak, hogy Fehéroroszország egy nagyobb migránscsoportot próbál átjuttatni az Európai Unióba. A védelmi miniszter légi felvételekkel támasztotta alá aggályait és aggasztónak nevezte a helyzetet.

A lengyel hatóságok azzal vádolják Fehéroroszország vezetését, hogy konfrontációt próbálnak előkészíteni azzal, hogy több száz menekültet irányítanak a határra. A lengyel védelmi minisztérium által közzétett képen jól látható, hogy máris nagy tömeg zsúfolódott össze Kuznica Bialostocka közelében, ahol a lengyel oldalon katonák őrzik a határkerítést.

Az Európai Unió augusztusban azzal vádolta meg Fehéroroszországot, hogy a Közel-keletről és Afrikából repülővel érkező migránsokat azért irányítja Fehéroroszországon keresztül az Európai Unióba, hogy ezzel bosszút álljon az országot sújtó nyugati szankciók miatt.

  • Előzmények:

Az EU is kezdi unni az iraki menekültek buszoztatását

A légitársaságok szankcionálása következhet az uniós-fehérorosz vitában

A teljes cikk a Reuters oldalán, angol nyelven olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Lezárta kamatemelési ciklusát az MNB

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Read More »

Bizonytalan emelkedés a német tőzsdén

A keddi kereskedés mérsékelt emelkedést hozott a német piacon, a befektetők figyelme ma az USA-ból érkező adatokra összpontosul, délután különösen a tartós fogyasztási cikkek megrendelései és a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe mozgathatja meg az árfolyamokat.

Read More »